Sobota 29. června 2024, svátek má Petr, Pavel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vary, politikův ráj: Premiér loni táhl kolonádou, hubený Topolánek i růžová Nerudová

    Vary bývají politiků plné. Loni zapařil i premiér Petr Fiala.

    Vary bývají politiků plné. Loni zapařil i premiér Petr Fiala. | foto: Tilen Vajt, Pavel Dvořák

    Karlovarský filmový festival, ten není zdaleka jen o filmech a hercích. Dojednává se tam také byznys a řeší politika. Expres byl i loni svědkem několika návštěv z těch vůbec nejvyšších pater. Přijel dokonce i premiér Petr Fiala, který si užil noční tah kolonádou, tváří zakončení festivalu pak byla Danuše Nerudová.

    Festival ve Varech historicky politiky táhl. Jezdili na něj premiéři, prezidenti, každý se chtěl ukázat. A nasbírat po boku celebrit nějaké bodíky.

    Byť jejich návštěvnost v předchozích ročnících uvadala, ten loňský nakonec výjimkou nebyl. Dorazil dokonce i premiér Petr Fiala. Nikoliv na zahájení či zakončení, ale na večírek v hotelu Embassy.

    Na festival, který odstartoval v pátek, vzal i manželku Janu a část svého týmu. Přivítal je osobně ředitel Jiří Bartoška, dokonce se potkali i s hvězdami Russellem Crowem a Ewanem McGregorem.

    Petr Fiala v karlovarských ulicích, hlídán bodyguardy

    Čas si premiér našel i na večírek, které jsou neodmyslitelnou součástí festivalu. Celý svůj tým vzal za luxusem do restaurace hotelu Embassy. Patřila sem vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková, poradce František Cerha, tiskový mluvčí Václav Smolka či několik bodyguardů.

    Početná skupina s Fialou a jeho manželkou v čele do Embassy dorazila okolo deváté večer a uvnitř zůstali zhruba do čtvrt na dvě ráno. Pak se vydali na procházku kolonádou.

    Petr Fiala se dobře bavil.

    Dorazil dokonce i prezident Petr Pavel, byť jeho návštěva byla o poznání kratší a poklidnější. Tradičně nechyběl také ministr kultury Martin Baxa. Anebo náměstek pražského primátora pro dopravu Zdeněk Hřib, který karlovarský filmový festival miluje a každý rok na něj jezdí s manželkou Annou.

    Zakončení 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

    Podobně jako on vzal Vary na rozdíl od kolegů z vlády ministr financí Zbyněk Stanjura. Ten nahodil brašnu a šel se projít po městě.

    Zbyněk Stanjura v Karlových Varech

    V závěru festivalu na večírku CarTec Group v budově České spořitelny překvapil účastí někdejší premiér Mirek Topolánek. Tedy nejen účastí, ale také vzhledem. Výrazně totiž zhubl a těžko říct, čemu jeho úbytek na váze přisuzovat.

    Mirek Topolánek ve Varech překvapil vzhledem. Výrazně zhubl.

    V minulosti měl zdravotní problémy, je diabetik a především prodělal rakovinu. To prozradil v roce 2021, kdy hovořil o očkování proti covidu-19.

    „Mně bude 65 let, jsem diabetik po rakovině, zatím mě za celou dobu nikdo neoslovil, testování si platím sám. Kdy na mě s nějakým očkováním dojde čas, nevím,“ řekl tehdy.

    Na slavnostním zakončení v hotelu Thermal pak bylo plno tehdy neúspěšné prezidentské kandidátky Danuše Nerudové, které už si ale v tu dobu dělala zálusk na Evropský parlament a v nedávných volbách skutečně mandát získala.

    Danuše Nerudová s manželem Robertem a herečkou Evou Holubovou

    Nejprve ji i s manželem vyzvedl u Grandhotelu Pupp automobil KVIFF a odvezl je k červenému koberci u Thermalu. Uvnitř si Nerudová popovídala s řadou známých. Například i s herečkou Evou Holubovou, která ji v obou volbách podporovala.

    Fotogalerie