Neděle 30. června 2024, svátek má Šárka
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    STAN rozjel velkou kampaň proti Turkovi: Díky za reklamu, vzkazuje Rakušanovi miliardář Chlad

    Hnutí STAN rozjelo kampaň proti Filipu Turkovi. Jeho kamarád a podporovatel...

    Hnutí STAN rozjelo kampaň proti Filipu Turkovi. Jeho kamarád a podporovatel Richard Chlad děkuji Vítu Rakušanovi za pomoc. | foto: koláž Expresu

    Nesedí si od začátku kampaně, pouhý týden před volbami ale spory mezi Danuší Nerudovou a Filipem Turkem vygradovaly do mediální války. Hnutí STAN rozjelo plošnou kampaň proti lídrovi koalice Motoristů a Přísahy a označuje ho za xenofoba a šovinistu, který se neumí chovat k ženám. Jenže podle mnohých si Turek může za takovou reklamu během vrcholící kampaně mnout ruce.

    Pořádnou dávku oleje do ohně přilil rozhovor Filipa Turka pro iDNES.cz. V něm řekl, že mu z některých názorů Danuše Nerudové bývá špatně.

    Lídryně hnutí STAN sáhla po zkratkovitějším titulku, že je Turkovi špatně z ní samotné. A reagovala videem, ve kterém svého oponenta označila například za hlásnou troubu prokremelské propagandy.

    Teď dokonce Starostové ještě přitvrdili. Jejich čelní představitelé začali zveřejňovat videa, ve kterých lídra Motoristů a Přísahy označují za šovinistu, který se neumí chovat k ženám.

    „Filip Turek uráží, koho může. Od tohoto samozvaného gentlemana to schytávají hlavně ženy. Vyprávět by mohla Danuše Nerudová,“ říká ve videu Rakušan a následně ukazuje i Turkova další vyjádření na adresu žen z prostředí politiky. Také ho označuje za „xenofobního motoristu“.

    Martin Exner zase vypíchl starší status, ve kterém Filip Turek označuje Prague Pride za pochod deviantů, a Jan Farský známého podnikatele označil za nebezpečného extremistu.

    Danuše Nerudová adresovala videovzkaz přímo samotnému Turkovi. Obvinila ho z urážení žen, homosexuálů či třeba mladých lidí, kteří mají úzkosti, protože se bojí klimatické změny. A překvapila tím, že se rozhodla přijmout výzvu na účast v duelu.

    Nerudová s Turkem se tak střetnou v pondělí večer na CNN Prima News.

    Chlad: Reklama zdarma!

    Ostrá antikampaň směrem k Filipu Turkovi vzbudila na sociálních sítích ohlasy. Profily Víta Rakušana či Danuše Nerudové vzali útokem Turkovy příznivci. A mezi nimi také známý miliardář Richard Chlad, který svého dobrého kamaráda ve volbách výrazně podporuje.

    „Pane ministře, děkuji vám z celého srdce za skvělou reklamu mého kamaráda Filipa Turka. Škoda, že máte relativně málo kvalitních sledujících, vaše vystoupení by si zasloužilo mnohem větší dosah. Stejně jako vaše špičková volební kampaň,“ vzkázal Chlad.

    Robert Šlachta, Filip Turek, Petr Macinka

    Nejde o jen tak nějaký výkřik do tmy. Na tom, že by antikampaň mohla Filipu Turkovi výrazně pomoct utvrdit dosud nerozhodnuté voliče, aby ho volili, se shoduje celá řada lidí i z politického prostředí.

    Koalice Motoristů sobě a Přísahy ostatně překvapila druhým místem ve studentských volbách, se 14,2 procenty byla těsně za první koalicí Spolu. Nejenže tak velmi překvapivě porazila Piráty, ale právě i hnutí STAN v čele s Nerudovou, která na podporu mladé generace vsází.

    Fotogalerie