Neděle 30. června 2024, svátek má Šárka
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nerudová označila Turka za hlásnou troubu Kremlu. Jste zapšklá, pojďte radši do duelu, vysmál se

    Ne, tihle dva se nemají rádi. A s blížícími se evropskými volbami mezi Danuší Nerudovou a Filipem Turkem ještě přituhuje. Lídryně hnutí STAN na Instagramu zveřejnila video, ve kterém zareagovala na Turkův rozhovor pro iDNES.cz, a označila ho například za hlásnou troubu prokremelské propagandy. Jenže diskuzi pod bezmála dvouminutovým vyjádřením vzali útokem fanoušci lídra koalice Motoristů a Přísahy. A on sám vzkázal, že se nad Nerudovou královsky baví.

    „Tak Filipovi Turkovi je prý ze mě špatně. Mně je naopak špatně z jeho demagogie a proruských narativů, které šíří. Když se podíváte na libovolný výstup pana Turka, tak krom Nerudové, demagogických a nebezpečných výroků a neustálého útočení na všechny ostatní, nenajdete nic. Jenom prázdno,“ nechala se Nerudová slyšet.

    Reagovala tak na Turkův rozhovor pro iDNES.cz. Jeho výrok si však lehce upravila, podnikatel a bývalý závodník totiž řekl, že mu trošku špatně občas bývá z jejích názorů, což ale podle něj není důvod se s Nerudovou nepozdravit nebo jí nepodat ruku.

    „Tvrdit, že Ukrajina nemá v Evropské unii co dělat, je výrok jako vystřižený z Russia Today. A Filip Turek se tak stává hlásnou troubou nebezpečné prokremelské propagandy. Do Bruselu chce pak jezdit největším možným dieselem, který má co největší uhlíkovou stopu, a Evropský parlament nechat svoje cesty proplácet. Arogantní chování je v politice časté, ale aby se někdo takto napřímo vysmíval každému, komu není jedno budoucnost planety, je naprosto ubohé,“ prohlásila také.

    Není to zdaleka první a zřejmě ani poslední výměna ostrých slov mezi Danuší Nerudovou a Filipem Turkem. Lídryni hnutí STAN se nicméně vrátilo, že svému konkurentovi odmítla čelit v duelu, byť možností měli několik. Diskuzi vzali útokem Turkovi fanoušci a na Nerudovou se snesla vlna posměchu a také kritiky za prokremelské nálepkování.

    „Vy jste mimo. Vystřižené z kontextu, ale čelit mu v debatách, to ne,“ zní jeden z mnoha komentářů.

    Sám lídr koalice Motoristů sobě a Přísahy nám vzkázal, že se videem i reakcemi na něj velice dobře baví.

    „Paní Nerudová se mnou čtyřikrát odmítla jít do duelu jak televizního, tak podcastového a následně obsadila čtvrté místo ve studentských volbách, když si brousila veřejně zuby na první. Navíc za své afektované a zcela protichůdné výroky na sociálních sítích, za svůj populismus a šíření dezinformací sklízí veřejný výsměch. Proto ta neskrývaná zapšklost, já se tím královsky bavím,“ řekl Turek Expresu.

    Poukázal také na rozhovor šéfa hnutí STAN Víta Rakušana pro Novinky.cz. V něm řekl, že Česko bude usilovat o návratovou politiku a bude chtít posílat uprchlíky do třetích zemí.

    „Paní Nerudová a dokonce nyní i pan Rakušan zcela bezostyšně opakují mé argumenty z televizních debat, nyní dokonce o posílání uprchlíků do třetích zemí, a to chvilku před volbami. Nedávno ještě pan Rakušan hájil své prosazení zločinného migračního paktu za potlesku paní Nerudové, která pak ovšem v zápětí řekla, že žádní uprchlíci u nás nejsou,“ nechápe Filip Turek.

    Fotogalerie