Úterý 27. srpna 2024, svátek má Otakar
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Homosexuální řezníci po šmoulí zabijačce. Lidé si utahují z olympijské kolekce. Přidal se Šebrle

    Roman Šebrle ostře zkritizoval „bezpohlavní“ olympijskou kolekci.

    Roman Šebrle ostře zkritizoval „bezpohlavní“ olympijskou kolekci. | foto: Koláž Expresu

    Bezpohlavní olympijská kolekce předního návrháře Jana Černého čelí od začátku ostré kritice. Negativní ohlasy ještě zesílily poté, co na sebe oblečení vzali čeští sportovci včele s elitním judistou Lukášem Krpálkem (33). Někteří fanoušci kvůli tomu dokonce hrozí bojkotem olympiády v Paříži. Úbor českých olympioniků ostře zkritizoval i legendární atlet Roman Šebrle (49). „Je to strašné prostěradlo na oficiální zahájení,“ uvedl bývalý desetibojař a dnes moderátor CNN Prima News.

    Nová olympijská kolekce z dílny Jana Černého byla oficiálně představena začátkem července a okamžitě vzbudila velké vášně.

    „Kolekce se mi strašně líbí, stejně jako celá Honzova práce. Nějakým způsobem jsem tedy už očekával, jak bude vypadat a dopadlo to tak, což mě mile překvapilo. Materiály byly speciálně vyrobeny, speciálně utkaná pletenina na trička, speciálně vyrobená látka na plášť. To jsou věci, které běžný člověk nevidí,“ uvedl pro Expres.cz přední český návrhář Lukáš Macháček, s jehož názorem souhlasilo i několik jeho kolegů z branže.

    Zatímco módní experti a návrháři byli naprosto nadšení, široká veřejnost úbory ostře kritizovala. Vadila jim mimo jiné absence české trikolory. Mnozí se také ptali, jak budou asi pláště vypadat na našich sportovcích, kteří mají trochu jiné figury, než modelové, co kolekci prezentovali.

    Ještě více kritických ohlasů se na sociálních sítích objevilo poté, co kolekci na sebe vzali judisté Lukáš Krpálek a David Klammert a snímky z oficiálního focení se objevily na instagramovém profilu českého olympijského týmu.

    „Letos první olympiáda, kterou vynechám. Strčte si tu LGBT + komunitu do pr*ele,“ píše v komentářích jeden z fanoušků.

    „Hrůza a děs. Lituji sportovce, ještě neukázali svůj výkon a už dostali trest,“ myslí si další diskutér.

    Z kolekce evidentně není příliš nadšený ani Krpálek. „Někomu se to líbí, někomu ne, ale stejně je důležité, abychom tam podali maximální výkon a neřešili, co máme na sobě. Převážně mladším lidem se tato kolekce líbí, starším spíše ne. Já jsem zatím někde mezi. Asi bych to nenosil každý den na tréninky nebo kamkoliv,“ směje se na videu Krpálek.

    Lukáš Krpálek navlékl novou olympijskou kolekci.

    Do kolekce se na Instagramu pustil i legendární desetibojař a dnes moderátor CNN Prima News Roman Šebrle.

    „Luky, to je strašný prostěradlo na oficiální zahájení. Bohužel.
    Ať se daří, věřím ve třetí zlato v radě. Budu fandit,“
    vzkázal Krpálkovi v komentářích Šebrle.

    Na sítích se objevilo také několik vtipných přirovnání. Někteří například české judisty v pláštích od Jana Černého označili za „homosexuální řezníky po šmoulí zabíjačce“.

    Fotogalerie