Sobota 29. června 2024, svátek má Petr, Pavel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Fotbalový reprezentant Sadílek přišel bizarním způsobem o Euro: Sjížděl kopce na tříkolce!

    Michal Sadílek

    Michal Sadílek | foto: Instagram

    Po skvělé sezoně v nizozemském Twente ho čekal vrchol kariéry v podobě mistrovství Evropy. Běhavý záložník Michal Sadílek (25) měl být důležitým členem základní sestavy kouče Ivana Haška (60). O turnaj, který začíná už tento týden, přišel Sadílek na poslední chvíli velmi bizarním způsobem. Během soustředění vyrazil se svými spoluhráči na vyjížďku na tříkolkách v kopcích ve Schladmingu a havaroval. Zranění v oblasti bérce si vyžádalo desítky stehů! Hráč, který je z celé věci prý psychicky na dně, čelí aktuálně posměchu na sociálních sítí.

    Už 14. června startuje fotbalové mistrovství Evropy. Český nároďák vedený trenérem Ivanem Haškem do turnaje vstoupí příští úterý zápasem proti favorizovaným Portugalcům. Dalšími soupeři ve skupině jsou Gruzie a Turecko.

    Z českého tábora ale nyní přišla špatná zpráva v podobě náhlého zranění středního záložníka Michala Sadílka, který letos patřil mezi stabilní hráče nizozemského Twente a na turnaji se s ním počítalo do základní sestavy.

    Podle původních zpráv z víkendu musel zraněný Sadílek opustit soustředění v Rakousku kvůli tržné ráně na bérci a reprezentace informovala, že k nehodě došlo při sobotní vyjížďce na kole.

    Server iSport.cz ale večerní tiskovce v Hradci Králové informoval, že vše bylo trochu jinak. Sadílek se nezranil na kole, ale na elektrické tříkolce. Během soustředění totiž vyrazil sjíždět hory s dalšími dvěma spoluhráči, sparťanským kapitánem Ladislavem Krejčím a exslávistou Davidem Juráskem.

    „Reprezentace uvedla, že Michal Sadílek při vyjížďce na kole upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce. Právě s touto informací vedení národního týmu původně pracovalo a následně ji dalo k dispozici médiím. Bylo chybou, že národní tým neposkytl úplné informace a tímto se médiím a potažmo sportovním fanouškům omlouvá. Nehoda se stala v hráčově volném čase, který mohl využít dle svého uvážení. Neporušil tím týmová pravidla ani jakékoliv jiné interní dohody,“ uvedl v pondělí tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

    „Je nám líto, že s námi Michal nemůže být. Byl pevnou součástí týmu, v němž má silné postavení. Je to takový turbovysavač. Byl opravdu smutný, ale musíme se s tím vyrovnat. Teď o turnaj sice přijde, ale do budoucna s ním samozřejmě počítáme. Aby mohl být na dalším turnaji, budeme muset postoupit na mistrovství světa,“ řekl trenér Ivan Hašek, který se ještě musí rozhodnout, kdo zraněného Sadílka v nominaci nahradí.

    Zdrcený Sadílek čelí posměchu na sítích: Lidé mu posílají pády cyklistů

    Mezi náhradníky na jeho pozici jsou třeba Michal Hlavatý, Dominik Janošek, Petr Ševčík, Lukáš Kalvach či Alex Král. Podle dostupných informací nese Sadílek zranění velmi těžce. Špatní jsou z toho i jeho spoluhráči.

    „Tohle je strašně smutné. Při loučení měli všichni kluci slzy v očích. Michal se na turnaj moc těšil, bohužel i takový je někdy život. Takové věci se prostě stávají. On se ale zase vrátí a bude ve formě. Do budoucna s ním pochopitelně počítáme,“ řekl na tiskovce trenér Hašek.

    Někteří fanoušci píší Sadílkovi na Instagramu slova plná podpory. Najdou se ale tací, kteří se mu posmívají a do komentářů k fotkám ze soustředění dávají například videa a gify cyklistů, co se „vysekali“ během jízdy na kole.

    Fotogalerie