Neděle 30. června 2024, svátek má Šárka
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Škrcení na legínách, pocení v peřinách i alobalový zábal! Vémola se opět trápil s váhou

    Ta váha se sama neudělá! Oblíbená věta, kterou Karlos Vémola (38) říká snad před každým zápasem. MMA bijec nedávno své rodině slíbil, že už nikdy nebude hubnout do střední divize (do 83,9 kilogramů). Z videí, která se objevily na sociálních sítích, je patrné, že se Terminátor pořádně nadřel i během shazování před sobotním duelem s Attilou Véghem (38), který bude titulovým zápasem v polotěžké váze (do 93 kilogramů). Karlos se potil v několika vrstvách oblečení na rotopedu, byl zabalený do dek a ručníků a k úspěšnému navážení mu pomohl také alobalový zábal. Propocené šaty si nebyl schopen sundat a pomáhat mu musel kamarád!

    Na středeční narozeninové oslavě své manželky Lely si Karlos musel nechat zajít chuť. Nemohl ochutnat dort a obloukem obcházel i raut, kde si hosté nejvíce pochutnávali na pečené šunce.

    „Už mám zastavené jídlo, vody už mám málo, takže to není úplná paráda. Ale to jsou vždycky ty poslední dny před vážením,“ řekl pro Super.cz Vémola, kterému v tu chvíli chybělo do váhy neuvěřitelných 11 kilogramů, ale i tak byl v dobré náladě a vtipkoval.

    „Nikdy nejsem na dobré váze, co je potřeba, to doshazuju, už je to za rohem. Sice u toho pomalu umřu, ale dám to. Jako vždycky,“ tvrdil s jistotou Karlos, který je svým brutálním shazováním už pověstný.

    Vémola ještě nedávno bojoval ve střední váze, kdy musel splnit limit do 83,9 kilogramů. Rodině už ale slíbil, že takto hazardovat se zdravím nebude a v sobotu v pražském Edenu bude obhajovat pás v polotěžké váze. V pátek ráno proto musel splnit váhový limit 93 kilogramů, což se mu nakonec podařilo i s menší rezervou. Navážil 92,9 kilogramu.

    „To, co zítra můžeme čekat, netuší nikdo z nás. Ani jeden jsme tohle nezažili. Počasí bude skvělé a atmosféra taky. Oktagonu děkuji, tohle tady ještě nebylo. Let’s Go,“ řekl po oficiálním vážení Vémola, který je podle sázkových kanceláří mírným outsiderem.

    Karlos na váze vypadal mnohem lépe, než v minulých případech. Působil možná i trochu sebevědoměji, než jeho rival Végh. Soudě podle videích, které Vémola sdílel na svém Instagramu, je ale zřejmé, že se český bijec v noci ze čtvrtka na pátek pořádně natrápil.

    Opět jezdil na rotopedu a měl na sobě několik vrstev oblečení. Potil se také na gauči zabalený do dek a ručníků. Byl už dlouhé hodiny absolutně bez tekutin. Žízeň zaháněl tím, že si pouze vyplachoval ústa. Karlosovi také hodně pomohl alobalový zábal, díky kterému vypotil hodně vody.

    Na jednom z videí Vémolovi pracně pomáhá z propocených šatů jeho kamarád Tomáš. Bijec jeho pomoc náležitě ocenil. „Ty pí*o, když to nejde tobě, jak bych to udělal já? Normálně bych tady byl uškrcený p*čo na legínách. Přivázanej, děkuji,“ říká na videu Karlos

    První zápas mezi Attilou a Karlosem mají všichni fanoušci bojových sportů živě v paměti. Tehdy byl velkým favoritem Vémola, ale ve vyprodané O2 areně se vůbec nedostal ke svému stylu boje a Attila ho knokautoval tvrdým hákem z ústupu hned prvním kole. Pro Vémolu to znamenalo konec snu o návratu do UFC a všechno své úsilí soustředil na odvetu s Attilou, které se v sobotu konečně dočká.

    Fotogalerie