Středa 26. června 2024, svátek má Adriana
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hrdina Slováků Schranz: Tragická smrt milovaného otce, kterému posílá góly do nebe!

    Gólem v úvodu zápasu rozhodl o překvapivé výhře Slováků nad hvězdami nabitou Belgií. Pracovitý útočník Ivan Schranz, který kope za pražskou Slavii svou životní branku poslal do nebe. Znovu si tak vzpomněl na milovaného tatínka, který před třemi lety tragicky zemřel.

    „Je těžké hrát na Euru, dostat se do vynikajícího týmu a hrát s tak skvělým soupeřem. V tom samotném okamžiku už je to jednodušší, řekl bych,“ uvedl po výhře 1:0 nad Belgií útočník Ivan Schranz.

    Hlavní hrdina zápasu pak novinářům prozradil, že důležitou branku věnoval do nebe svému tatínkovi. „Gól jsem věnoval rodině a tatinovi jako vždy,“ řekl pracovitý forvard, který od roku 2021 válí v pražské Slavii.

    Ivan Schranz slaví branku se spoluhráčem Lukášem Haraslínem.

    Tatínek Ivana Schranze zemřel pár měsíců poté, co se slovenský střelec přesunul do Edenu z Jablonce. Během víkendu vyrazil se svou známou na kolech po cyklostezkách. Na konci výletu se podle slovenských médií měla dvojice rozdělit. Schranzův otec pak nikomu nebral telefon a blízcí se o něj začali obávat.

    Kamarádka se ho proto vydala hledat. Druhý den dopoledne zpozorovala na hladině vody jeho bundu a okamžitě kontaktovala policii a hasiče. Po důkladném prohledání místa bylo nalezeno nehybné tělo s osobními věcmi.

    „Viděl jsem, jak z vody vytahovali kolo,“ popsal tehdy přítomný rybář. Hasiči vytáhli otce Ivana Schranze na břeh, pomoci mu už ale nedokázali.

    Ivan Schranz

    Před zápasy myslí na otce a prosí ho, ať jeho tým zvítězí

    Deník Nový Čas tehdy informoval, že fotbalistův otec měl přejíždět po dřevěném mostě, ze kterého však nešťastnou náhodou spadl. Po pádu do vody asi z dvoumetrové výšky zůstal pravděpodobně v bezvědomí a utopil se. Voda přitom v těchto místech není hluboká. Jelikož byla tma, nikdo si tonoucího muže zřejmě nevšiml.

    Ivana Schranze smrt milovaného tatínka velmi zasáhla. Nenastoupil pak do následujícího zápasu. Necelý od od tragédie Schranz pro slávistický magazín Halftime popsal, jak on i jeho nejbližší zvládali nejtěžší životní období.

    „Od smutku mi pomáhal fotbal. Při takových momentech vždy pomůže, když přijdeš na jiné myšlenky. Učíme se, jak s tím žít, i když je to velmi obtížné. Když jdu na hřiště, myslím na svou rodinu, myslím na svého syna a vždy na otce. V duchu si říkám, ať nám pomůže vyhrát. Ať nám drží palce, protože vím, že to sleduje. Vím, že je tam nahoře pyšný a sleduje každý moment. Byl pyšný už předtím, když jsem přestoupil do Slavie. Zažil i některé povedené zápasy. Celý život byl šťastný a hrdý. Jediné, co můžu dělat, je snažit se, abych mu dál dělal radost,“ řekl Schranz, který od té doby posílá góly tatínkovi do nebe.

    Fotogalerie