Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Komentátoři ČT pod palbou kritiky: Nuda a chyby! Bosák to schytal za „heroický“ výkon

    Fotbalové EURO se rozjelo na plné obrátky, první zápas za sebou má i česká reprezentace. Té nasadili vysokou laťku hokejisté nedávným zlatem na domácím MS. A nejen jim. Fanoušci mají tendenci srovnávat také kvalitu televizních přenosů a ta podle nich nijak valná není. Vadí nudné komentování a časté chyby. Spousta diváků také zvedla obočí nad včerejšími slovy legendárního Jaromíra Bosáka o „heroickém“ výkonu. Češi totiž vystřelili na bránu všehovšudy jednou.

    Aby bylo jasno, jinak se na Českou televizi snáší chvála za způsob, jakým evropský šampionát zatím zpracovává. Baví zejména pestrý doplňkový program, rozhovory z fanzóny a podobně.

    Českým fanouškům ale tak trochu lezou na nervy některé tváře studia a komentátoři. Ti mají sakra těžkou práci poté, co jen několik týdnů nazpět celá země hltala hlášky dokonale se doplňující dvojice Robert Záruba – Jakub Voráček.

    Kritika sílí, fanoušci mluví o nudě, šedi a také několika faktických chybách. Vadí brzké soudy o tom, co byl a nebyl ofsajd. A třeba takový Vlastimil Vlášek se včera v zápase mezi Tureckem a Gruzií „blýskl“ dosti zvláštní hláškou. Ta asi měla vyznít tak, že videorozhodčí je Argentinec a hlavní sudí Španěl, tudíž byli povoláni, aby si dobře rozuměli. Jenže komentátor slova poskládal tak, že na první dobrou zněla spíše jako obavy, zda si Španěl a Argentinec budou rozumět přes jazykovou bariéru.

    „Na VARu jsou Španělé, tak aby si dobře rozuměli s Argentinci...“ prohlásil. Věty si všimla řada fanoušků, ti z ní mají legraci.

    Hodně ožehavou personou pak je expertka České televize, fotbalistka Kateřina Svitková, která má za sebou angažmá v ženské Premier League. Někteří si stěžují na její projev, spousta diváků ale oceňuje novou krev a ženský element ve studiu.

    Kateřina Svitková jako expertka ve studiu ČT sport.

    „Svitková v pohodě. Že někomu nesedí hlas, to je jen o zvyku. Přehled má jako málokdo. Ale někteří „chlapi“ tu ženskou komentující fotbal nedokáží vystát, to jsem viděl v chatu na tipáči, ty macho komenty o kuchyni apod.,“ zní jeden z mnoha komentářů, který sympatickou blondýnku propírá.

    A pak je tu Jaromír Bosák. Legenda a samostatná jednotka. Podle většiny fanoušků jediná záchrana komentátorského týmu, svěřeny mu ostatně byly všechny zápasy české reprezentace.

    Jaromír Bosák

    Jenže velká spousta fanoušků zvedla obočí nad jeho resumé nad včerejším zápasem. Bosák totiž po sice těsném výsledku, ale nelíbivé hře a jedné střele na bránu označil výkon repre za „heroický“.

    Problémem České televize podle mnohých je, že komentátoři utíkají za penězi na soukromé televize. Ostatně i Jaromír Bosák už pravidelně komentuje Premier League na O2 TV. Na Kavčích horách mají kliku, že je srdcařem.

    Fotogalerie