Italská restaurace L’Osteria je v Praze už na dvou místech, na Národní a v budově Masaryčka, nicméně její unikátnost by chtěli zažít i jinde v republice, a proto se L’Osteria vydala do Ostravy, kde se jim podařilo najít obrovský a jedinečný prostor v průmyslovém areálu Dolní Vítkovice a nyní tam proběhlo slavnostní otevření, kterému nemohly chybět slavné tváře a mnoho ostravských influencerů.
Dorazila například Dominika Myslivcová (29) se svou sestrou Natálií, vicemiss z roku 2003 Klára Kováčová (41), nebo hvězdná návštěva v podobě topmodelky Terezy Maxové (52), pro jejíž Nadaci Terezy Maxové se během dražby na slavnostním otevření vybralo milion korun.
„Pomoc půjde především matkám samoživitelkám,“ říká nadšená Maxová a dodala, že v nadaci jsou vděční za každou korunu, kterou mohou rozdělit. „Od října do prosince 2024 půjde část z útraty z týdenního menu na projekt Teribear, takže vy všichni, co přijdete, přispějete,“ připomněla modelka.
Slavnostní otevření ozdobila i Klára Kováčová, původně Medková, která dorazila v mini šatech s flitry a předvedla bezchybnou figuru, na níž si zakládá. Sama totiž dělá maderoterapii a péče o tělo je pro ni velmi důležitá.
„Mám spokojené klientky, říkají si to mezi sebou, takže ke mně začaly chodit i jejich kamarádky, a já to dělám hrozně ráda a s láskou. Péče o tělo mě zajímala už dlouho a tím, jak jsem začala dělat fitness trenérku, jsem pochopila, že k regeneraci těla už je jenom krůček. Mám to tedy celé v jednom, klientce poskytnu trénink a poté ještě tuto masáž, mám k tomu mnoho kurzů a certifikátů“ popisuje Kováčová.
Ta už se v modelingu tolik neobjevuje, není to škoda?
„Tak ono už v těch letech...,“ smála se. Ale to jsme ji hned opravili, nyní jsou modelky „středního věku“ velmi žádané. „Možná se mi v mých čtyřiceti někdo ozve, ale já se nyní spíše soustředím na svou práci péče o tělo,“ říká pobaveně a je to na ní rozhodně vidět. A to i když miluje italskou kuchyni, která je sice velmi zdravá, ale pizza a pasta by se neměly přehánět.
„Miluji tohle jídlo, moje nejoblíbenější je pizza Margherita a jsem šťastná, že konečně otevřeli i tady v Ostravě, že člověk z Moravy nemusí jet až do Prahy,“ dodává Kováčová a chválí mimo jiné i výběr místa, kde se nová restaurace otvírala.
Na něj jsme se zeptali jednoho ze spolumajitelů L’Osterie Zbyňka Pokorného, který byl spolu s Janem Světlíkem, vlastníkem podniku Vítkovice Holding, a Janem Dědíčkem otevření samozřejmě přítomen.
„Jan Světlík je častým hostem naší restaurace v Praze a nabídl nám možnost otevřít pobočku zde v oblasti Dolní Vítkovice. Náš projekt od prvopočátku trval tři roky, jelikož tato oblast je památkově chráněná, podléhalo to tedy mnoha povolením. Byli jsme pod velkým drobnohledem památkářů a řešili jsme opravdu každý detail,“ říká Zbyněk Pokorný.
Prostor je to ale enormní, nemají majitelé obavy, že měli „velké oči“?
„Pro nás je to srdcovka kvůli tak výjimečné a unikátní lokalitě, je pro nás čest mít naši restauraci zrovna zde. Na Národní máme 260 míst, na Masaryčce máme 300 míst a dost lidí se nás ptalo, proč jsme tak velcí, a strašili nás, že to nezaplníme,“ říká Pokorný. „Ale obě naše restaurace fungují skvěle a jsou téměř každý den plné, proto věříme, že se nám to podaří i v Ostravě.“
A aby se tomu tak i stalo, nechyběl na slavnostním zahájení provozu ani kněz, který přišel restauraci požehnat.
„Kněz nám žehnal už během otevření restaurace na Masaryčce a přišlo nám to hrozně fajn, navíc Masaryčka funguje od prvního dnes skvěle a nad očekávání, i proto jsme to z pověrčivosti zopakovali i zde,“ dodal Pokorný.
Fotogalerie |